OP Kovacice – TK Kovacica – narandzasti nivo za devojcice i decake U9

09.09.2017. i 10 septembra na terenima TK Kovacica odigran je turnir OP Kovacice u organizaciji Teniskog kluba Kovacica. Turnir je iz 10s programa u kojem TK Kovacica ucestvuje vec nekoliko godina u nizu a za koji ima licencirane trenere.

Sudila je Milica Dajin a direktor turnira je bio Igor Cicka predsednik TK Kovacica. Na turnir se prijavilo 10 devojcica i 16 decaka. U prvoj fazi turnira igralo se Round Robin sistemom po grupama svako sa svakim. U drugom delu prvi i drugi u grupi su se plasirali u „Zlatni turnir“ gde su se borili za pehare a oni koji su izgubili nastavili su takmicenje u „Srebrnom turniru“ na ispadanje. Zlatni turnir se igra za pehare a u Srebrnom pobednici dobijaju medalje. Moramo da spomenemo da ovo nije bio turnir samo regionalnog i saveznog nivoa nego je bio i medjunarodni jer su ucestvovale dve takmicarke iz Rusije. Turnir je druge kategorije sto je najveca kategorija za uzrast do deset godina. Isticemo da je na ovom turniru ucestvovala takmicarka TK Kovacica Sudarev Isidora koja je osvojila trece mesto u zlatnom, glavnom turniru. Cestitamo na uspehu!

Zahvaljujemo se Vojvodjanskom Teniskom Savezu i Teniskom Savezu Srbije kao i lokalnoj samoupravi Opstini Kovacica sto su nam obezbedili uslove za organizaciju turnira i promociju tenisa u Kovacici. Trenutno su nam u planu promocije po osnovnim skolama u nasoj opstini i poboljsanje uslova za zimski rad. Nadam se da ce se sto vise dece da se prijavi u skolu tenisa jer je to jedini sport koji mogu trenirati deca predskolskog i skolskog uzrasta pre svega prvi drugi razred osnovne ali i stariji nije bitan uzrast. Lepo je znati i imati mogucnost da se nauci igrati pravilno tenis. TK Kovacica zbog toga i sprovodi ovaj program uz podrsku Vojvodjanskog Teniskog Saveza i Teniskog Saveza Srbije.

Slike mozete pogledati na https://www.facebook.com/igor.roni/media_set?set=a.10214365714286236.1073741863.1518933918

 

Lajkujte i Podelite sa drugima 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *