ОП Ковачице U8 – црвени ниво – ТК Ковачица

10.03.2018.

Организован је турнир ОП Ковачице 2018. црвени ниво за дечаке и девојчице до 8 година.  Турнир је из зимског календара Војвођанског тениског савеза и по први пут је успешно организован у зимским условима на тврдој подлози Дебељачке спортске хале. Захваљујемо се ОШ Моша Пијаде из Дебељаче што су нам уступили халу на коришћење. Као што прописују правила играо се раунд робин по групама свако са сваким а после тога се играо Сребрни и Златни турнир на испадање. У златном турниру деца су се борила за пехаре а у сребрном су добили медаље. Учествовало је неколико клубова на турниру: ТК Елите – Нови Сад, ТК Меридијана – Нови Сад, ТК Црвена Звезда – Београд, а највише деце је било из ТК Topaco – Београд.

Осим деце из Србије учествовала је и такмичарка из Русије. Захваљујемо се свима који су дошли, надамо се да ће летњи турнир бити још бројнији али задовољни смо одзивом с обзиром да турнир није био постављен на статусу. Упис се вршио на лицу места.

Због проблема које имамо са терминима, ОШ Млада Поколења из Ковачице нам је одузела право на термине, нисмо у могућности да тренирамо у Ковачици. Из тих разлога нисмо имали наше такмичаре на овом турниру. Сигурни смо да је у питању намерна опструкција али ћемо издржати све те притиске и лобирање појединаца који немају никакве везе са децом, педагогијом и спортом.

Преко лета планирамо повећати број деце у свим узрастним категоријама. Апелујемо на све школе у нашој општини да нам се обрате ако желе да имају тенис као ван наставну активност. Рад организујемо у групама или појединачно. Сваки вид сарадње је добродошао и спремни смо на договор, јавите се уколико постоји интересовање. Захваљујемо се Војвођанском тениском савезу на подршци и Тениском Савезу Србије на указаном поверењу у организацији турнира за најмлађе узрасте. Надамо се да ћемо ове године добити и турнире за старије узрасте у складу са правилником и могућностима.

Lajkujte i Podelite sa drugima 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *